Huis Bartolotti

Herengracht 170, 1016 BP,
Amsterdam
Maak reservering
 • = bezet
 • = vrij om te boeken
 • Uitbundig gedecoreerd

  Een uitzonderlijk locatie voor zakelijke events in Amsterdam: het voorname Huis Bartolotti. De zalen in dit bijzondere grachtenpand zijn tot in het kleinste detail gerestaureerd en open voor zakelijke bijeenkomsten! Een presentatie met uitzicht op de gracht of juist een vergadering of diner in alle rust aan de tuinzijde. In Huis Bartolotti kan het allebei.

  Hollandse Renaissance aan de Herengracht

  Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl en hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

  Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee zalen (de voorkamer en binnenkamer). De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet. De ruimte aan de binnenzijde (binnenkamer) is versierd met imitatie goudleerbehang, wat een fantastische sfeer aan de ruimte geeft.

  In 1755 is het achterhuis aangebouwd. Op de bel-etage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De zaal in rococo-stijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. Deze zaal is in Rococostijl teruggebracht. De wandbespanning van blauwe zijde zorgt samen met de schilderingen en het verfijnde houtsnijwerk voor een prachtig geheel.

 • Ervaringen

  Deel uw ervaring

Zaalhuur prijzen*

Bel-etage 

Maandag - donderdag:

1 dagdeel: € 750,-
2 dagdelen: € 1350,-
3 dagdelen: € 1900,-

Vrijdag - zondag:

1 dagdeel: € 850,-
2 dagdelen: € 1450,-
3 dagdelen: € 2000,-

* Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 10% korting.

Beschikbare ruimten

Gehele beletage:
- de voorkamer
- de binnenkamer
- de zaal
- de eetkamer
- de historische keuken

Maximale capaciteit

Diner              60 personen 
Presentatie      70 personen
Receptie          85 personen
Trouwen          70 personen
Concert          70 personen
Vergadering     20 personen

Reserveer direct