Huis Bartolotti

Herengracht 170, 1016 BP,
Amsterdam
Maak reservering
 • = bezet
 • = vrij om te boeken
 • Uitbundig gedecoreerd

  Aan de Herengracht in Amsterdam staat het unieke en rijk versierde Huis Bartolotti. De zalen in dit bijzondere grachtenpand zijn tot in detail gerestaureerd. Een huwelijksceremonie met uitzicht op de gracht of juist in alle rust aan de tuinzijde, in Huis Bartolotti kan het allebei.

  Hollandse Renaissance aan de Herengracht

  Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl en hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

  Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee zalen (de voorkamer en binnenkamer). De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet. De ruimte die grenst aan het lichthof (binnenkamer) is sfeervol versierd met een imitatie goudleerbehang.

  In 1755 is het achterhuis van vier etages aangebouwd. Op de bel-etage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De zaal in rococostijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. De wandbespanning van blauwe zijde zorgt samen met de schilderingen en het verfijnde houtsnijwerk voor een prachtig geheel en een unieke beleving.

 • Ervaringen

  Deel uw ervaring

Zaalhuur prijzen*

Bel-etage 

Maandag - donderdag:

1 dagdeel:
 € 750,-
2 dagdelen: € 1350,-
3 dagdelen: € 1900,-

Vrijdag - zondag:

1 dagdeel: € 850,-
2 dagdelen: € 1450,-
3 dagdelen: € 2000,-

* Leden van Vereniging Hendrick de Keyser krijgen 10% korting.

Beschikbare ruimten

Gehele beletage:
- de voorkamer
- de binnenkamer
- de zaal
- de eetkamer
- de historische keuken

Maximale capaciteit

Diner              60 personen
Presentatie      70 personen
Receptie          85 personen
Trouwen          70 personen
Concert          70 personen
Vergadering     20 personen

Reserveer direct