Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
nieuw

Zakelijk evenement in Huis Bartolotti

Herengracht 170, 1016 BP Amsterdam, NH

Huis Bartolotti, Amsterdam
Prijs per dagdeel vanaf
€ 750,-
excl.
Capaciteit
100
mensen
Aantal zalen
5
Huis Bartolotti, Amsterdam

Een bijeenkomst in Huis Bartolotti is tegelijkertijd een bezoek aan een van de best bewaarde grachtenpanden in Amsterdam. Het grote, uitbundig gedecoreerde huis aan de Herengracht werd omstreeks 1620 gebouwd. De zalen in het pand zijn onlangs gerestaureerd, elk met een heel eigen sfeer en de meest prachtige wand- en plafondschilderingen. Sinds kort zijn de zalen van Huis Bartolotti ook opengesteld voor zakelijke bijeenkomsten. Een presentatie aan de gracht, of een diner aan de stijlvolle binnentuin? In Huis Bartolotti kan het allebei!

Kenmerken

Capaciteit
Presentatie
70
 mensen
Receptie
100
 mensen
Diner
60
 mensen
vergadering
20
 mensen
Concert
70
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Aanlegsteiger in de buurt
Ja
Officiële trouwlocatie
Ja
Beamer / scherm
Ja
Audio
Ja
Catering
Ja

Hollandse Renaissance aan de Herengracht

Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl en hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

Uitbundig gedecoreerd

Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee zalen (de voorkamer en binnenkamer). De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet. De ruimte aan de binnenzijde (binnenkamer) is versierd met imitatie goudleerbehang, wat een fantastische sfeer aan de ruimte geeft.

In 1755 is het achterhuis aangebouwd. Op de bel-etage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De zaal in rococo-stijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. De wandbespanning van blauwe zijde zorgt samen met de schilderingen en het verfijnde houtsnijwerk voor een prachtig geheel.