Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
nieuw

Villa Rams Woerthe: bijeenkomst in het Downton Abbey van Overijssel

Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk, OV

Villa Rams Woerthe, Steenwijk
Dagdeel vanaf
€500
excl.
Capaciteit
100
mensen
Aantal zalen
4
Villa Rams Woerthe, Steenwijk

Villa Rams Woerthe: een nieuwe locatie voor zakelijke events met een majestueuze uitstraling. Op de beletage van deze Jugendstil-villa zijn verschillende zalen voor voor vergaderingen, presentaties, een netwerkborrel of een mooi zakendiner.

Kenmerken

Capaciteit
Presentatie
45
 mensen
Diner
60
 mensen
Receptie
100
 mensen
Vergadering
25
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Parkeergelegenheid
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Toegankelijk voor minder validen
Ja
Tuin
Ja
Beamer / scherm
Ja
Audio
Ja
Catering
Ja

Presenteren, vergaderen of dineren in Jugendstil


Deze prachtige villa die in 1899 is gebouwd in opdracht van miljonair Jan Hendrik Tromp Meesters ligt in een prachtig park in Steenwijk. Het interieur van Huis Rams Woerthe is zeer indrukwekkend met wandschilderingen, enorme schouwen, marmeren lambrisering en schitterend gebrandschilderd glas. Bijzonder zijn ook de plafonds die werden gemaakt van papier-maché.

De villa Rams Woerthe is een voorbeeld van de ‘Nieuwe Kunst’ (de Nederlandse variant van de Jugendstil of Art Nouveau), de kunststroming die rond 1900 populair was onder de gegoede burgerij. De majestueuze villa werd gebouwd in 1899 in opdracht van de schatrijke hout-handelaar Jan Hendrik Tromp Meesters. Na een prijsvraag werd architectenbureau Van Gendt, bouwers van het Concertgebouw in Amsterdam, gevraagd het ontwerp te leveren.

De catering in Rams Woerthe wordt verzorgt door Bovenmeester uit Steenwijk. Website: www.bovenmeestersteenwijk.nl