Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Vergaderen in het eeuwenoude Makelaers Comptoir

Nieuwezijds Voorburgwal 75, 1012 RE Amsterdam, NH

Het Makelaers Comptoir
Dagdeel, vanaf
€ 275,-
excl.
Capaciteit
20
mensen
Aantal zalen
1
Het Makelaers Comptoir

Dit gildehuis voor makelaars in goederen zoals koffie en tabak dateert uit 1633. Honderden jaren geleden bespraken Amsterdamse handelaren hier al vertrouwelijke zaken. Na al die eeuwen is het Makelaers Comptoir nog steeds de perfecte plaats voor een kleine besloten vergadering of presentatie.

Kenmerken

Capaciteit
Vergadering
11
 mensen
Presentatie
20
 mensen
Receptie
20
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Beamer / scherm
Ja
Catering
Ja

Onder de roos

Achter de pronkgevel in Hollandse renaissancestijl ligt het best bewaarde 17de-eeuwse voorhuis van Amsterdam. 'Een voorname entree voor voorname lieden'. Makelaars genoten in de 17de eeuw aanzien: zij fungeerden als tussenpersoon bij de handel in goederen als koffie, tabak en cacao. In een van de plafondbalken van het voorhuis is een afbeelding van een roos uitgesneden en verguld. De roos, die symbool stond voor vertrouwelijkheid en zwijgzaamheid, beeldde uit dat alle zaken die in de kamer besproken werden sub rosa (onder de roos) moesten blijven. De historische bestuurszaal met schouwpartij is prachtig gerestaureerd.