Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Trouwen aan het Spaarne in Huis Hodshon

Spaarne 17, 2011 CD Haarlem, NH

Diner
Dagdeel, vanaf
€ 775,-
excl.
Capaciteit
150
mensen
Aantal zalen
2
Diner

Het Huis Hodshon is een wel heel bijzondere trouwlocatie. Midden in het centrum van Haarlem met uitzicht op de Bavo en het Spaarne ligt dit magnifieke huis. De later aangebouwde aula is een schitterende locatie voor de trouwceremonie en het diner. In de klassieke bibliotheek kunnen jullie met de gasten toosten op een gelukkig huwelijk.

Kenmerken

Capaciteit
Trouwceremonie
150
 mensen
Receptie
150
 mensen
Diner
120
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Parkeergelegenheid
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Toegankelijk voor minder validen
Ja
Aanlegsteiger in de buurt
Ja
Officiële trouwlocatie
Ja
Beamer / scherm
Ja
Audio
Ja
Catering
Ja
Muziek
Ja

Pracht en praal aan het Spaarne

In 1794 gaf Cornelia Catharina Hodshon opdracht aan de architect Abraham van der Hart om voor haar aan het Spaarne een woonhuis te bouwen. Voor het interieur werden kosten nog moeite gespaard. Decorateurs uit Haarlem en Amsterdam verzorgden het fraaie stucwerk, het fijne schilderwerk en het sublieme houtsnijwerk. Het is uniek dat het geheel vrijwel ongeschonden bewaard is gebleven. Het huis werd in 1841 gekocht door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, zij hebben een prachtige aula aan het pand toegevoegd. Een huis met historie die een extra dimensie aan jullie trouwdag geeft.