Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Huis Bartolotti: Trouwen in een waanzinnig grachtenpand

Herengracht 170, 1016 BP Amsterdam, NH

Diner in de Zaal
Dagdeel vanaf
€ 750,-
excl.
Capaciteit
100
mensen
Aantal zalen
5
Diner in de Zaal

Aan de Herengracht in Amsterdam staat het unieke en rijk versierde Huis Bartolotti. De zalen in dit bijzondere grachtenpand zijn tot in detail gerestaureerd. Een huwelijksceremonie met uitzicht op de gracht of juist in alle rust aan de tuinzijde, in Huis Bartolotti kan het allebei. Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl. Een prachtige locatie voor jullie huwelijksceremonie, receptie en diner!

Kenmerken

Capaciteit
Ceremonie
70
 mensen
Receptie
100
 mensen
Diner
60
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Aanlegsteiger in de buurt
Ja
Officiële trouwlocatie
Ja
Beamer / scherm
Ja
Catering
Ja

Iedere zaal een eigen sfeer

Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee zalen (de voorkamer en binnenkamer). De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet. De ruimte die grenst aan het lichthof (binnenkamer) is sfeervol versierd met een imitatie goudleerbehang.

In 1755 is het achterhuis van vier etages aangebouwd. Op de bel-etage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De indrukwekkende zaal in rococostijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. De wandbespanning van blauwe zijde zorgt samen met de schilderingen en het verfijnde houtsnijwerk voor een prachtig geheel en een unieke beleving. Een zaal waar je indruk mee maakt tijden de ceremonie en het diner.