Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Een mooi afscheid in Huis Bartolotti

Herengracht 170, 1016 BP Amsterdam, NH

De Zaal
Per dagdeel, vanaf
€ 750,-
excl.
Capaciteit
100
mensen
Aantal zalen
5
De Zaal

Huis Bartolotti is een een bijzondere locatie voor een persoonlijk afscheid. Het voorname grachtenpand straalt rust en elegantie uit. In Huis Bartolotti heb je altijd beschikking over alle zalen en daarmee alle vrijheid om het afscheid naar wens vorm te geven. Een bijeenkomst met uitzicht op de gracht of juist in alle rust aan de tuinzijde, het kan allebei in Huis Bartolotti.

Kenmerken

Capaciteit
Afscheidsceremonie
70
 mensen
Receptie
100
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Aanlegsteiger in de buurt
Ja
Beamer / scherm
Ja
Catering
Ja
Hollandse Renaissance aan de Herengracht

Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl en hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee kamers. De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet. De ruimte aan de binnenzijde is versierd met imitatie goudleerbehang, wat een mooie sfeer aan de ruimte geeft.

In 1755 is het achterhuis aangebouwd. Op de bel-etage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De zaal in rococo-stijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. Deze zaal is in Rococostijl teruggebracht. De wandbespanning van blauwe zijde zorgt samen met de schilderingen en het verfijnde houtsnijwerk voor een prachtig geheel.