Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Bijzondere uitvaart in het Gemeenlandshuis Maassluis

Hoogstraat 11, 3142 EA Maassluis, ZH

Gemeenlandshuis, Maassluis
Dagdeel vanaf
€ 450,-
excl.
Capaciteit
60
mensen
Aantal zalen
1
Gemeenlandshuis, Maassluis

Het schitterend gerestaureerde Gemeenlandshuis is heel mooi gelegen aan de haven. Neem afscheid in de stijlvolle grote zaal met een karakteristiek plafond en een zeventiende-eeuwse schouw. Dit alles met schitterend uitzicht over de haven. Het pronkstuk van het pand is de indrukwekkende spiraalvormige houten trap in de hal.

Kenmerken

Capaciteit
Afscheidsceremonie
40
 mensen
Receptie
60
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Aanlegsteiger in de buurt
Ja
Beamer / scherm
Ja
Audio
Ja
Catering
Ja

Al eeuwen een warm welkom

Het Gemeenlandshuis werd bijna vier eeuwen geleden door het Hoogheemraadschap gebouwd. Het pand werd gebruikt als uitvalsbasis voor de bewaking van de belangrijke Maasdijk en als sluiswachterswoning. De dijkgraaf en de hoogheemraden waren voorname heerschappen en het Gemeenlandshuis weerspiegelt die status. Mooi detail is dat het monument vroeger ook al voor ontvangsten, bijeenkomsten en vergaderingen werd gebruikt.

Overnachten

Het is mogelijk om hier te overnachten, in het souterrain is een Monument en Bed-appartement gevestigd. 

Meer over het Monument en Bed