Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Een sfeervol afscheid in het Gemeenlandshuis Amsterdam

Diemerzeedijk 27, 1095 KK Amsterdam, NH

Gemeenlandshuis, Amsterdam
Dagdeel vanaf
€ 700,-
excl.
Capaciteit
100
mensen
Aantal zalen
2
Gemeenlandshuis, Amsterdam

Een prachtige locatie, omringd door water, staat prominent op de Diemerzeedijk dichtbij de ring A10. Het Gemeenlandshuis heeft een grote hal met prachtig stucwerk, een monumentaal trappenhuis en twee zalen met grote schouwen en uitzicht op de tuin en het water. Een rustpunt in Amsterdam voor een mooi en passend afscheid. De twee zalen in het huis hebben een warme uitstraling en zijn zeer geschikt voor een passend afscheid tot 100 personen. De tuin kan ook gebruikt worden om na de bijeenkomst na te praten of een drankje te drinken. Het is vanwege onze eigen aanlegsteiger mogelijk om te arriveren of vertrekken met een boot.

Kenmerken

Capaciteit
ceremonie
70
 mensen
Diner
80
 mensen
receptie
100
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Parkeergelegenheid
Ja
Toegankelijk voor minder validen
Ja
Aanlegsteiger in de buurt
Ja
Tuin
Ja
Beamer / scherm
Ja
Plasmascherm
Ja
Audio
Ja
Catering
Ja
Muziek
Ja

Monument aan het water

In 1727 verrees dit statige pand, dat met zijn voorname gevel, symmetrische tuinaanleg en twee koetshuizen veel weg heeft van een buitenplaats. Het Gemeenlandshuis was tweeënhalve eeuw het onderkomen van het ‘Hoogheemraadschap van den Zeeburg en Diemerdijk’. Dit waterschap of hoogheemraadschap beheerde de dijk van de Zuiderzee tussen Amsterdam en Muiden. In het Gemeenlandshuis werd vergaderd, gelogeerd en grond verpacht. Het houtsnijwerk rond de schouwen in de vergaderzalen toont nog steeds de namen en wapenborden van de vele dijkgraven, hoogheemraden en bestuursleden. In 2014 is een grootschalige restauratie uitgevoerd.