Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Over bijzondere locaties

Of je nu wilt vergaderen in een grachtenpand, dineren in een regentenkamer of trouwen op een bijzondere buitenplaats. Bij de bijzondere locaties van Vereniging Hendrick de Keyser kan het allemaal.

Vereniging Hendrick de Keyser

De huizen van 'bijzondere locaties' zijn van Vereniging Hendrick de Keyser.  De Vereniging bewaart al honderd jaar de mooiste huizen van Nederland. Ze beheert, restaureert en verhuurt meer dan 400 huizen verspreid over alle twaalf provincies. De oudste is 500 jaar. De jongste 30 jaar. Het varieert van een woning met een traditioneel houtskelet aan de haven van Hoorn, tot aan een rijk versierd art nouveau villa in Steenwijk. Samen vertellen deze huizen over vijf eeuwen woongeschiedenis, vijf eeuwen lief en leed, alledaagse beslommeringen, voorspoed maar ook kommer en geldzorgen.

 

Word Lid en krijg korting op Monument en Bed en meer

‘Hendrick de Keyser’ is een particuliere vereniging. Leden zijn voor het werk van de Vereniging van groot belang. Daarom krijgen ze ook veel speciale voorrechten als het gaat om genieten van bijzondere Nederlandse architectuur. Zoals:

  • Exclusieve toegang tot prachtige monumentale panden tijdens speciale Open Huizen en Ledendagen
  • Drie keer per jaar het Bericht aan de Leden met informatie over nieuw verworven huizen, schenkingen en restauratieprojecten
  • Sneak previews van bijzondere restauratieprojecten, ook bij jou in de buurt
  • Deelname aan excursies onder leiding van architectuurhistorici langs bijzondere panden van de Vereniging
  • Korting op verblijf bij Monument en Bed: bijzondere huizen in heel Nederland om een nachtje of vakantie door te brengen
  • Korting op de huur van bijzondere locaties voor een trouwerij, diner, ontvangst of vergadering

Lees meer over het lidmaatschap van Vereniging Hendrick de Keyser.

 

Monument en bed
 

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een bijzondere vakantie of een weekendje weg? De locaties van Monument en Bed zijn weliswaar historisch, maar de faciliteiten zijn modern en luxe. Van molen tot sluiswachterswoning, van romantisch tot modern, van klein tot groot, elke locatie heeft haar eigen karakter. Kijk naar de vakantiehuizen van Monument en Bed.

 

Wonen of werken in een monumentaal pand

Zijn een paar nachtjes voor jou niet genoeg? Hendrick de Keyser verhuurt ook woonhuizen en bedrijfspanden. Kijk eens naar de huurhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser.

 

Museumhuizen

Verspreid door Nederland zijn er de Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser waar de geschiedenis van het wonen aanraakbaar wordt. Letterlijk. Bezoekers mogen in deze bijzondere huizen overal aan zitten. Plaatsnemen op de bank, lades open trekken, koffie drinken in de serre of een taartje eten in de woonkamer omringd door originele details en objecten die vertellen hoe gezinnen hier ooit leefden. De Museumhuizen zijn een prachtige manier om kennis te maken met de verscheidenheid van het Nederlandse erfgoed en het werk van Hendrick de Keyser. Kijk op de site, misschien is er een Museumhuis bij jou in de buurt.